​Унікальна колекція Gerber – Jukebox і Quadrant

Оригінальний Музична скринька і стильний Квадрант стануть надійними помічниками кожному власнику. Відмінний варіант робочого інструменту. Також це чудовий вибір для подарунка чоловікові і EDC-використання. Сьогодні ми розповімо про переваги та особливості цих моделей.

Обидва ножа були створені під натхненням стилю "ретро". Зовні нагадують небезпечні бритви. Така форма обрана не випадково: забезпечує не тільки кидається в очі запам'ятовується зовнішній вигляд, але і зручність використання і надійність.

Функціональна бритва Jukebox

Найбільш нагадує небезпечну бритву ніж Jukebox. Модель, яка виразно додасть впевненості і підкреслить вишуканий смак. Але це не просто красива штучка, а дійсно робочий інструмент! Підійде також для туриста, мандрівника: запросто впорається з нарізкою продуктів, допоможе настругати стружки для вогню, перерізати мотузку і т. д.

Як і бритва, має "язичок" для відкриття леза, що дозволяє легко оголити клинок навіть однією рукою. Вага - всього 110 г.на відміну від бритви, лезо надійно фіксується замком типу liner-lock за рахунок прихованої в рукояті металевої пластини, в яку впирається лезо після відкриття. Це надійна фіксація-не дозволить ножу скластися самовільно. Друга істотна відмінність від бритв – наявність кліпси, дозволяє зручно носити ніж в кишені або на поясі. На неї нанесено напис Gerber.


Клинок має форму Wharncliffe (назва пішла від імені англійського лорда, якому колись давно на замовлення був виготовлений складаний ніж подібного типу леза, і до сих пір він вважається "джентльменським"). Такий профіль хороший для різу і стругання, дозволяє робити точні правильні лінії різу.

В якості сталі, Розробник вибрав марку 7cr17mov (наближена за якостями до 440А). Її склад розроблений спеціально для лез, використовуваних в екстремальних умовах. Містить добавки хрому (Cr), молібдену (Mo) і ванадію (V). Сталь відмінно тримає заточку, стійка до виникнення відколів, загартована до твердості 56-58 HRC.

Для виготовлення рукояті був обраний акрил, що володіє високою міцністю, вологостійкістю і оригінальним зовнішнім виглядом. Для надійності хвата і ергономічно ручка розширюється до кінця. Випускається в двох кольорах: мармур і вогненний, що нагадує полум'я. Акрилові накладки зроблені за мотивами старих музичних автоматів, звідки і пішла назва "Jukebox". Ретро-стиль і практичність використання здатні зробити ніж вашим улюбленцем.

Стильний і стриманий Quadrant

Ще більш легка модель (88 г) – вдалий вибір для щоденного носіння. Має лаконічний дизайн, навіть грубуватий. Підійде під діловий костюм або для брутального чоловіка, байкера. Також хороша для любителів активного способу життя, раптових вилазок на природу, подорожей. Функціональність і надійність стануть незамінними помічниками в самих різних ситуаціях в місті, дорозі або на природі.

Кут заточування клинка тут трохи менше (20 градусів проти 15 у Jukebox), але це лише робить лезо ще більш міцним і стійким на злам. Форма профілю теж Wharncliffe. Вона забезпечує точний рез, дозволяє зручно стругати, перерізати мотузки, розрізати ремені безпеки і т.д. Сталь використовується та ж (7CR17MOV) з тією ж твердістю, що робить клинок відповідним для використання в різних агресивних умовах. Заточку тримає довго. Довжина клинка - 6,8 см, система відкриття-фліппер.

Рукоять виконана з металу з бамбуковою накладкою, має прямокутні форми. Саме такий дизайн робить ніж особливо "джентльменським" і стильним. Це дійсно відмінний варіант для подарунка, якщо хочете підкреслити мужність і витончений смак володаря. Кліпса у цих моделей коротший, а замість напису на ній поміщений логотип бренду.

Написати коментар