Міні-сокира Gerber Tri-Tip: Інструмент, про який ви не знали, але захочете в свою колекцію

Сокира-один з найбільш знакових інструментів, якому знаходиться застосування будинку, на дачі або під час відпочинку на природі. Від домашньої кухні до фільмів жахів — виразна форма сокири відображена навіть в популярній культурі, і цей інструмент придуманий для того, щоб вирішувати завдання без зволікання.

Є ножі, про існування яких ви ніколи не знали, але відразу хочете в свою колекцію при першому погляді на них. Те ж саме і з міні-сокирою Gerber, який є зменшеною копією звичних для нас великих сокир.

Потрійний наконечник Gerber - так називається мініатюрна сокира з маленьким лезом і короткою рукояттю. Для чого він призначений – розповімо в нашому огляді.

Мини-топор Gerber Tri-Tip

Перше враження

Сокира Gerber поставляється в міцних чорних піхвах, в яких передбачені отвори для кріплення темляка. Інструмент плавно дістається з піхов без будь-яких зусиль, і перше, що відразу впадає в очі, це ультрамаленький розмір інструменту, який повністю поміщається в долоні.

Перші враження: міні-тесак має вигляд досить серйозного інструменту. Лезо з матовим покриттям має вигини у всіх потрібних місцях і прекрасно доповнюється чорною рукояткою з анодованого алюмінію з текстурованими накладками для комфортного захоплення.

Матеріал клинка нержавіюча сталь 7Cr17MoV
Твердість 56-58 HRC
Поверхня клинка сатиноване покриття
Матеріал рукояті анодований алюміній
Загальна довжина інструменту 14.4 см
Довжина клинка 7.3 см
Вага 190 г

Мини-топор Gerber Tri-Tip

Лезо Gerber Tri-Tip

Клинок моделі виготовлений з корозійностійкої сталі 7cr17mov.

Склад сталі 7Cr17MoV
C Cr Міна. Mo Воно P Так S
0.6-0.75% 16-18% 1% 0.75% 0.6% 0.04% 1% 0.03%

Це універсальна сталь, яка в основному використовується в кухонних ножах і так званих ножах для виживання. Хоча це не найміцніша сталь з можливих, це непоганий матеріал, який пропонує:

  • досить агресивний рез;
  • стійкість до корозії;
  • зносостійкість (яка залежить від якості догляду та зберігання інструменту);
  • доступну ціну.

Заводська заточка практично досконала. Топірець Gerber спокійно розрізає папір відразу після розпакування. Лезо має гладку кромку, і здається дійсно міцним. Розміри клинка зовсім скромні: його довжина складає всього 7.3 сантиметри, що навіть менше складних EDC-ножів бренду Gerber. Однак для виконання своїх функцій великої довжини клинка цього інструменту і не потрібно, і нижче ми розповімо чому.

Рукоять сокири

Матеріал рукояті-анодований алюміній з доповненням у вигляді текстурованих накладок. Накладки мають досить глибокі канавки, щоб запобігати ковзанню у вологому руці. Однак в силу даної особливості рукоять має властивість швидше забруднюватися і вимагає регулярного чищення.

Форма рукояті має зручний вигин під вказівний палець, завдяки чому інструмент надійно лежить в долоні і комфортно відчувається при інтенсивному на нього тиску, наприклад, при обробленні і рубці м'яса.

Мини-топор Gerber Tri-Tip

Особливості використання

Однією з кращих характеристик сокири є його вага. Маленький тесак важить всього 190 грам, що дозволяє легко утримувати його в руці і переносити в піхвах. Клинок фіксується в піхвах з характерним клацанням. Міцне лезо має одну суцільну тонку кромку, якою можна розрізати все, від стейків з кісткою до м'яких томатів. Gerber також розробив спеціальну скошену передню кромку (не гостру) для зскрібання.

Найбільш очевидне застосування цього маленького топірця-нарізка і подрібнення продуктів харчування на домашній і польовий кухні. І, як ви можете здогадатися, з цим у інструменту не виникає ніяких проблем. Лезо має ідеальний розмір, щоб нарізати все, від овочів до м'яса. Ергономічна рукоять робить утримання комфортним і сприяє плавному різу.

Плоскою стороною леза можна розчавлювати часник або розколювати шкаралупу арахісу, а скошений край відмінно підходить для того, щоб висипати нарізані на дошці продукти в сковороду або тарілку. У польових умовах інструментом можна обробляти дрібну дичину або потрошити і чистити рибу.

Сокира Gerber Tri-Tip можна назвати своєрідною альтернативою традиційному ножу, а в деяких випадках здатний запропонувати ще більше функцій, ніж звичайний клинок. Від нарізання овочів до заточування дерев'яних кілків, лезо міцне і досить маленьке, щоб впоратися з більшістю повсякденних потреб під час кемпінгу. Інструмент також може розрізати паракорд і висікти іскру для розпалювання багаття.

EDC-сокира? Запросто!

Хоча міні-сокира Gerber Tri-Tip, можливо, не самий традиційний інструмент в порівнянні з чимось на зразок Гербер Пшик, його можна використовувати навіть в якості повсякденного ножа. Фіксоване лезо робить його трохи більш громіздким для перенесення, і сокиру не можна так само легко покласти в кишеню, як складаний ніж. Але у моделі є альтернативна можливість кріплення до ременя за допомогою піхов.

Сокира Tri-Tip може виконувати повсякденні завдання вдома, такі як відкриття картонної коробки або перерізання і зачистка проводів. Без гострого наконечника інструмент може не допомогти в окремих ситуаціях на природі, але у нього все одно дуже гостра ріжуча кромка, щоб компенсувати відсутність можливості проколювання матеріалів.

Підбити підсумок

Сокира Gerber Tri-Tip Mini Cleaver - це хоч і незвичний, але досить функціональний тип інструменту. Спочатку тесак більше схожий на красивий аксесуар, але після його випробувань в побутових умовах ніж, на подив, знаходить безліч практичних застосувань.

Тесак може робити майже всі види робіт, що здатний виконувати стандартний ніж, а в таких ситуаціях, як приготування їжі, з сокирою зрівняється хіба що дорогий кухарський клинок. Звичайно, даний виріб не можна ставити на один рівень з EDC-ножем, але він заслуговує почесного місця на домашній або похідної кухні, допомагаючи швидко і з задоволенням впоратися з нарізуванням і приготуванням їжі.

Купити сокира Gerber Tri-Tip можна в нашому онлайн-магазині Gerbergear.com.ua у комплекті з фірмовими піхвами. Інструмент поставляється разом з офіційною гарантією, яка становить 25 років.

Товари новини

Написати коментар