Як Gerber зробив ще затишніше нашу сімейну традицію

У нашої сім'ї є традиція: 31-го грудня або 1-го січня ми вирушаємо в ліс. Обов'язково беремо багато смачної їжі, пледи і згадуємо біля багаття рік, що минає, пишучи плани на рік прийдешній. Цей звичай завівся у нас ще до народження дітей, Коли удвох з дружиною, тримаючись за руки, йшли в саму глушину пішки, розпалювали багаття, діставали термос і насолоджувалися ще одним прожитим роком разом.

Тоді у нас не було нічого: ні спеціального взуття, ні машини... старенький термос, сірники і вовняні рукавиці. Але було тепло і затишно, адже кров була молодою і гарячою, а мрії – яскравими і теплими. Зараз ми стали старшими, практичнішими, реалістичнішими. Так, з віком (та й з появою дітей), в наше життя прийшли спеціальні брендові речі, значно підвищують комфорт перебування на природі. В тому числі взимку. З улюблених:

  • пальник і термопосуда від Esbit;
  • непромокальні рукавички Dexshell;
  • налобний ліхтар Fenix.

З цим спорядженням подолали вже сотні кілометрів, переконавшись, що спеціалізований одяг, посуд або спорядження реально спрощують життя туристам. І коли я вирішив поміняти стареньку сокиру на щось більш зручне, я занурився у вивчення сучасних брендових варіантів. Кращого подарунка для нашої сім'ї і придумати було не можна. Особливо, коли побачив Комбінована сокира алігатора II. Багатофункціональна сокира від Gerber.

Багаття-незамінний атрибут наших традиційних новорічних вилазок. Сокира і пила-обов'язковий інструмент в ці дні. Gator Combo Axe II від компанії Gerber об'єднав їх разом, сховавши ножівку в топорище. Мені таке рішення сподобалося. Рік тому купив саме цю модель і зараз, напередодні нового року, хочу розповісти про враження.

Сподобалося наступне:

  • досить великі розміри-довжина всього знаряддя досягає майже 40 см;
  • рубаюча кромка-майже 7 см;
  • міцний матеріал леза-кована сталь з високими антикорозійними властивостями;
  • кромка має практичний спуск, що дозволяє використовувати його для створення стружки, трісок;
  • пилка всередині рукояті тримається на магніті і захищена клапаном-надійно;
  • ручка зроблена з високоміцного пластика – легка і не мерзне на холоді.

До пилки я спочатку поставився скептично, думаючи, що це чергова "іграшка", якими виробники заманюють покупців. Але вже з перших днів використання переконався в її якості. Це повноцінне знаряддя, хоча, звичайно, велике дерево їм не подужати (її довжина всього 26 см). Для невеликих гілок і нетовстих дерев - в самий раз.

Плоска форма леза сокири дозволяє йому легко входити в дерево з першого разу. Заточку тримає добре. Також і у пилки зуби спроектовані так, щоб пиляти виходило найбільш ефективно. Вони досить великі і агресивні, що не дає їм забиватися, прискорює процес розпилу.

У комплекті йде чохол, що дозволяє кріпити сокиру на рюкзак. У літніх походах цим активно користувався, взимку-чохол згодився для надійного захисту леза в багажнику. Моєму Комбо скоро піде другий рік, і поки я всім задоволений. Єдине, ножівку я б зробив довше, адже місце в рукояті є з запасом.

На цьому все. Піду шукати черговий похідний подарунок в наше зимову подорож. Адже тепер до традиції ходити на Новий рік в ліс додалася ще одна-купувати в якості сімейного подарунка щось корисне і практичне для активного відпочинку. Собі бажаю знайти щось таке ж зручне і потрібне, а вам-затишних новорічних свят і побільше захоплюючих походів в прийдешньому 21-му!

Написати коментар