Gerber Spine Compact Fixed Blade — простий, але різкий ніж Gerber для досвідчених мандрівників

Ніж Gerber Spine Compact Fixed Blade не можна назвати новинкою в асортименті бренду, але безумовно заслуговує своєї хвилини слави в силу ряду причин. Потрібно віддати належне американцям, оскільки при запуску даної моделі в продаж в 2018 році вони не робили гучних заяв, що даний виріб — це ніж з найкращих матеріалів з найбільш доступною ціною. Замість цього Gerber з самого початку позиціонує модель Gerber Spine як " ніж для одержимих походами і сходженнями», що повністю описує суть даного інструменту, який пропонує користувачеві кілька важливих переваг:

  • міцний і зносостійкий клинок;
  • зручна рукоять для надійного хвата;
  • ергономічний дизайн з мінімумом деталей;
  • доступна ціна.

Що з себе представляє даний ніж і кому він підійде, коротко розповімо в нашому огляді.


Знайомство з Gerber Spine Compact

Ніж Gerber Spine-класичний інструмент з фіксованим клинком, який виготовлений зі сталі 7cr17mov. Це сама часто зустрічається сталь у виробах Gerber, яка при відносно бюджетної вартості володіє відмінними характеристиками:

  • висока твердість в межах 56-58 HRC;
  • стійкість до виникнення корозії;
  • несприйнятливість до деформацій;
  • довгий термін служби при правильному зберіганні.

Даним якостям сталь зобов'язана своїм складом, де хоч і немає великої кількості ванадію, який міг би додатково збільшити міцність матеріалу, але є все необхідне для використання інструменту у вирішенні завдань різної складності без побоювання за цілісність ножа.

Склад сталі 7Cr17MoV:

Вуглець (C)

Хром (Cr)

Молібден (Mo)

Нікель (N)

Марганець (Mg)

Ванадій (V)

0.6-0.8%

16-17%

0.15%

0.6%

0.7%

0.1%

В цілому клинок являє собою добротний інструмент, який в сумі з товстим обухом 3.25 міліметрів так і хочеться пустити в хід, щоб випробувати на міцність. І тут користувача чекає приємний сюрприз: ніж Gerber Compact ефективно впорається не тільки з перерізанням волосіні або каната, його форма дозволяє досить легко працювати, в тому числі і з деревом, що не здатні витримати прості Туристичні ножі. Приємно, що виробник подбав про естетичну сторону питання Для тих користувачів, які не звикли щадити свої інструменти, — клинок моделі має гладку матову поверхню, яка приховує утворилися подряпини на стали внаслідок виконання грубої роботи.

Детальна конструкція ножа Gerber Spine виглядає наступним чином:


  1. Форма клинка-Drop Point
  2. Клинок зі сталі 7Cr17MoV
  3. Закруглена спинка рукояті
  4. Текстуровані накладки
  5. Отвори під темляк
  6. Фултанг
  7. Поясна кліпса

Як видно, рукоять моделі має приємні на дотик накладки з каучуку. Додайте сюди зручну закруглену форму рукояті, і Ви отримуєте надійний ніж, який гарантовано не вислизне з долоні в найвідповідальніший момент. Особливо впадає в очі збільшений отвір для темляка, куди можна протягнути шнурок будь-якого діаметру.

Окремо варто згадати про піхвах, які йдуть в комплекті з ножем Gerber Spine. Це не найкращі піхви, які можна зустрітися в асортименті бренду, але мають місце бути хоча б завдяки своїй функціональності, незважаючи на мінімалістичний дизайн. Піхви виготовлені з пластику. Він характеризується підвищеною міцністю, проте можуть тріснути при падінні з великої висоти або надмірному тиску. Тому зайвий раз перевіряти надійність піхов все ж не варто.

За фіксацію піхов на одязі відповідає металева кліпса особливо великої довжини. З одного боку таке рішення дозволяє закріпити ніж на товстому шкіряному ремені або щільному кишені рюкзака, однак на одязі звичайної щільності виріб може злегка бовтатися з боку в бік, що потрібно враховувати при носінні Gerber Spine за поясом.

Підбити підсумок

Ніж Gerber Compact-цікаве доповнення до спорядження досвідченого мандрівника, якщо потрібен недорогий, але надійний клинок для базових потреб. У моделі є все необхідне, щоб прийти на допомогу користувачеві в скрутну хвилину: міцний клинок з нержавіючої сталі, ергономічна рукоять з нековзними накладками, легкі піхви для носіння інструменту з собою.

За відчуттями даний виріб являє собою надійний ніж, який без коливань можна пустити в хід, не боячись за його збереження. По-перше, використані в ньому матеріали вселяють довіру, оскільки не раз були випробувані в складі інших виробів Gerber. По-друге, демократична вартість дозволяє купити відразу кілька таких ножів про запас, не боячись випадково зіпсувати інструмент під час використання.

Перевага:

  • клинок з нержавіючої сталі 7Cr17MoV;
  • товстий клинок, який витримує високі навантаження;
  • відмінне утримання за рахунок ергономічної рукояті з прогумованими накладками;
  • легкі Піхви в комплекті, які можна закріпити на одязі за допомогою металевої кліпси.

Недостатки:

  • фабрична заточка не така гостра, як хотілося б, і при покупці виріб вимагає додаткової заточки клинка;
  • збільшений розмір кліпси на піхвах забезпечує не зовсім стабільну фіксацію.

Купити ніж Gerber Spine Compact Fixed Blade можна в нашому онлайн-магазині Gerbergear.com.ua з довічною гарантією від виробника.

Більше цікавих секретів у використанні моделі дивіться в огляді Сергія Кравця на YouTube-каналі [Червоний Лист] klsurvival.

Товари новини

Написати коментар