Gerber — легендарні ножі для виживання

Бренд Gerber почав свій розвиток в не найпростіший період середини минулого століття. Заради своєї ідеї засновник майбутнього гіганта з виробництва інструментів Джозеф Гербер залишив свій успішний бізнес в рекламній сфері і заснував в 1939 році компанію Gerber Legendary Blades. З того моменту пройшло багато часу, і компанія виросла зі скромного виробника ножів ручної роботи до лідера з виробництва висококласних інструментів з представництвами в різних країнах світу. Широке визнання компанія Gerber завоювала ставленням до своїх товарів: не важливо, що це за інструмент або аксесуар — всі вони мають високу міцність, якість і привабливий дизайн.

Види ножів Gerber

Бренд виділяється не тільки якістю, але і різноманітністю ножів:

  • Складні ножі Gerber;
  • складні багатофункціональні;
  • з фіксованим лезом;
  • висувний;
  • мачете.

Ніж Gerber давно став синонімом високої якості. Але беззаперечним хітом Gerber є ножі для виживання-Легендарні інструменти з підвищеною зносостійкістю, які підняли бренд на найвищий п'єдестал, забезпечивши компанії популярність і визнання світових експертів.

Лінійка ножів Gerber від Bear Grylls

Напевно немає такої людини, яка любить подорожувати, але не знає, хто такий Беар Гріллс. У колах любителів активного відпочинку і туристів-екстремалів ця людина є справжньою легендою. Він підкорив Еверест у віці 23 років, спускався до жерла вулкана, обідав на висоті 7 кілометрів від землі, їв сире м'ясо диких тварин і як тільки ще не відчував себе в рамках відомого шоу "вижити за всяку ціну". Багатий досвід виживання Гріллса привернув увагу бренду Gerber, і в результаті їх співпраці світ побачила лінійка інструментів для виживання Gerber Bear Grylls, куди увійшли:

  • ножа;
  • Мультитули;
  • сокира;
  • мачете;
  • пила і багато іншого.

Але світову славу здобув саме легендарний ніж Gerber для виживання-особливо міцні моделі лез для використання в екстремальних умовах, де не впорається простий туристичний ніж.

Колекція Bear Grylls налічує цілий ряд ножів.

Найбільш продаваними моделями з колекції Bear Grylls є:

  • ніж Gerber Bear Scout;
  • ніж компактне фіксоване лезо Gerber Bear Grylls;
  • ніж складаний ніж Gerber в піхвах;
  • ніж Паракордовий ніж для виживання Gerber.

Серед перерахованих моделей є як складні, так і нескладні варіанти, які відрізняються своєю конструкцією і типом леза. Одні підходять практично для будь-яких цілей, а ДО ІНШИХ доведеться трохи призвичаїтися через особливості характеристик. Вивчимо кожен ніж для виживання Gerber Bear детальніше.

Ніж Gerber Bear Scout

Гербер ведмежий розвідник - один з найбільш компактних складних ножів бренду, загальною довжиною 185,4 мм у відкритому стані. Головною особливістю леза є його універсальність. Незважаючи на позначку "ніж для виживання", він може використовуватися не тільки під час екстремальних подорожей, але і в міських умовах — він поміщається в кишеню і може працювати навіть з матеріалами різної міцності.

Основою для леза служить сталь 7cr17mov з підвищеною стійкістю до корозії. Вона забезпечує легку заточуваність і підвищену зносостійкість навіть при активній експлуатації виробу. Особливу увагу потрібно звернути на серрейторную заточку на половину леза. Вона зроблена спеціально, щоб запобігти розфарбовування поверхні клинка при великих навантаженнях.

Рукояті ножів Gerber-ще одна перевага виробника, так як вони виготовляються з якісних пластиків і мають форми, які забезпечують надійний хват. Ніж Gerber Bear Scout - не виняток. Його рукоять зроблена з поліаміду.

Поліамід-синтетичне волокно, яке використовується при виробництві різних тканин, дрібних деталей, аксесуарів для риболовлі, канатів та інших предметів. Відрізняється підвищеною міцністю, легкістю і еластичністю.

Рукоять виготовлена методом лиття під високим тиском. Таким чином створюється повністю безшовна рукоять, яка має менші шанси лопнути при великих навантаженнях або падіннях з великої висоти.

Особливість:

  • складна модель;
  • виготовлений зі сталі 7Cr17Mov, яка стійка до корозії;
  • є серрейторное лезо;
  • компактні розміри-загальна довжина становить 185,4 мм;
  • легка вага-72 г;
  • безшовна рукоять з поліаміду.

Ніж Компактне Фіксоване Лезо Gerber Bear Grylls

Ще один ультракомпактний ніж, але цього разу нескладного типу. Через своїх малих розмірів лезо підійде і в якості EDC-моделі, і як туристичний ніж. На відміну від більшості ножів Gerber для виживання в даній моделі відсутня серрейторная заточка. Перевагою є кілька варіантів кріплення ножа: є отвір на рукояті для темляка, також присутні фірмові піхви, які мають шість отворів і шнурок для кріплення до одягу або зап'ястя. Бонусом до комплекту йде знімна пластикова кліпса, яку можна кріпити в різному напрямку.

Рукоять ножа хоч і коротка, але комфортно відчувається в руці завдяки накладкам і виїмці під вказівний палець. За рахунок цього забезпечується надійний хват, який дозволяє виконувати серйозні роботи, що вимагають великого фізичного зусилля. В цілому-це гідний ніж для виживання Gerber Bear, який стане помічником в будь-якій скрутній ситуації.

Особливість:

  • нескладний ніж;
  • компактний корпус;
  • Лезо без серрейтора;
  • стійка до корозії сталь 7cr17mov;
  • цілісна рукоять без швів;
  • кілька варіантів кріплення.

Ніж складаний ніж в піхвах Gerber

Цей складаний ніж Gerber більше всіх наближений до класичного уявлення, як повинен виглядати ніж для виживання. Він має стандартну довжину 21,9 см у відкритому стані і оснащений рукояттю з міцного пластику з прогумованим покриттям, яке запобігає ковзанню інструменту в руці в будь-яку погоду. Незважаючи на те, що деякі можуть порахувати пластик не найнадійнішим варіантом для туристичного ножа, виходячи з численних оглядів на даний ніж, його ударостійкість не ставиться під сумнів, а пластикова рукоять дає ще один бонус — більш легка вага в порівнянні з аналогічними моделями.

Дизайн моделі, за аналогом з іншими ножами серії, виконаний в чорно-помаранчевих кольорах. Лезо має серрейторний сегмент і шпенек по обидві сторони, який дозволяє відкривати ніж Gerber Bear однією правою або лівою рукою. Для безпеки і зручності ніж оснащений замком Back-Lock, який витримує навантаження до 200 кг Любителі кемпінгу оцінять фірмовий чохол для ножа, у якого є петля і широкі шлейки для кріплення до поясу в горизонтальному і вертикальному напрямках. Він також має маленьку кишеню, куди можна покласти гроші або ключі — просто і компактно.

Особливість:

  • складаний ніж з замком Back-Lock;
  • міцне лезо зі сталі 7Cr17Mov з шириною 3,5 мм;
  • комбінована заточка з серрейторним сегментом біля основи;
  • ергономічна рукоять;
  • функціональний чохол в комплекті.

Ніж Паракордовий ніж для виживання Gerber

Даний ніж для виживання Gerber Bear має, мабуть, один з найцікавіших дизайнів. Тут ви не знайдете класичну рукоять з пластика. Замість цього інструмент виготовлений з цілісної металевої пластини, половина якої обплетена шнуром з паракорду.

Паракорд-легкий і міцний шнур з нейлону, який широко використовується в якості парашутних строп. У туризмі застосовується для зв'язування і фіксації різних предметів.

Паракорд має не тільки декоративну функцію, але і практичне застосування — його можна відв'язати від ножа і використовувати в будь-яких цілях, де потрібен міцний шнур. За визнанням самого Беара Гріллса, ця особливість ножа не раз виручала його в непростих ситуаціях.

Матеріалом леза моделі Survival Paracord Knife служить нержавіючий сплав сталі 5Cr15MoV з підвищеним вмістом хрому. Він довше тримає заточку і може працювати в тому числі і з деревиною.

Ножа Ніж для Паракорда виживання - нескладна модель. Це не дозволяє, наприклад, покласти ніж в кишеню, але одночасно має істотне достоїнство — інструмент витримує підвищені навантаження, що важливо для справжнього ножа виживальника. Для транспортування використовуються фірмові піхви з пластика з петлею для кріплення.

Особливість:

  • нескладна модель;
  • лезо зі сталі 5Cr15MoV з високим вмістом хрому;
  • гладка заточка без серрейторного сегмента;
  • обплетена паракордом рукоять без накладок.

Який ніж Bear Grylls купити?

Згадані моделі-це не весь перелік ножів для виживання Gerber Bear Grylls, проте вони є найпопулярнішими за рахунок своєї функціональності і зносостійкості. Для наочності ми звели базові характеристики ножів Gerber Grylls в одну порівняльну таблицю.


Гербер ведмежий розвідник Компактне Фіксоване Лезо Gerber Bear Grylls Складаний ніж в піхвах Gerber Паракордовий ніж для виживання Gerber
Тип ножа складний нескладний складний нескладний
Сталь 7Cr17Mov 7Cr17Mov 7Cr17Mov 5Cr15Mov
Тип заточування полусеррейтор прямий полусеррейтор прямий
Рукоятка поліамід поліамід поліамід паракорд
Загальна довжина 185.4 мм 198 мм 219 мм 196.8 мм
Довжина клинка 82.3 мм 86.4 мм 91 мм 82.6 мм
Вага 72 г 106.9 г 121.9 г 100 г

Як видно, основні матеріали приблизно однакові. Головні відмінності-тип заточування, вага і габарити виробів. Тому при виборі потрібно думати заздалегідь, для чого купується ніж для виживання. Для тривалого використання краще купити ніж Gerber Bear з великою рукояттю, з якою кисть не буде втомлюватися, для інших цілей цілком підійде і укорочений клинок типу Gerber Bear Scout, який можна завжди носити при собі.

Написати коментар