Мультитул GERBER Crucial Tool Green

Ось і черговий огляд із серії обіцяних. У цьому огляді постараємося розглянути мультитул GERBER Crucial Tool Green.

На перший погляд дуже незвичайний, і яскравий. Подальше знайомство з ним виявляє ще багато приємних і позитивних моментів.

Мультитул поставляється в картонній коробочці.


Коробочка як ми вже помітили проста і навіть непоказна.


Але всередині знаходиться невеликий симпатичний мультитул, який мені чимось нагадав кузнейчика.

З одного боку на ньому встановлена знімна кліпса (треба відкрутити 2 гвинти), переставляти її на іншу сторону не можна. Кліпса їх нержавійки, досить туга.

Мультитул має 4 інструменти які можна дістати не розкриваючи його. З одного боку це ніж і карабін.

Карабін так само виконує функцію відкривачки пивних пляшок. Жорсткої фіксації у карабіна немає, просто він подпружинен у відкритому положенні. Так само на цей карабін можна вішати ключі, або чіпляти його на пояс.

Другий інструмент на цій грані мультитула – ніж. Ніж можна відкрити однією рукою, у нього є шпенек для відкриття правою рукою

Шпенек пластиковий односторонній, кріпиться-клеєм в 2 отвори на клинку. Мені здається практичніше було б зробити 2х сторонній сталевий шпенек.

Лезо має напів-серрейторну заточку. У підстави клинка серрейтор а ближче до кінчика – плейн (пряма). Лезо фіксується у відкритому положенні замком типу»лайнер".

Що б працювати лезом необхідно закрити карабін (якщо він був до цього відкритий), так як лезо і карабін знаходяться на одній осі. Заточка леза дещо не звичайна. Зазвичай якщо біля основи клинка серрейторное лезо то заточка зазвичай йде тільки з одного боку, а тут же клинок з подвійними спусками. Відразу виникає питання-а як такий потім точити.

На 2й грані мультитула розташовані 2 Викрутки.

Викрутки 2 штуки, хрестова і плоска, обидві викрутки з замками типу "лайнер". У хрестової викрутки» лайнер " фіксує інструмент, але виглядай так як ніби чіпляється тільки за край.

А тепер про головний інструмент-плоскогубці


Люфтів у інструменту немає, якість лиття і відомості губок-відмінне!

Як мені здалося цей мультитул є прямим конкурентом лезермана серії джус.

Що мені сподобатися у Crucial Tool:

- дизайн

- якість виготовлення

-компактний

Не сподобалося:

- пластиковий шпенек на ножі.

Про функціональність і напханість інструментами не буду говорити так як модель цілком самодостатня і не перевантажена. Може бути корисна всім, особливо враховуючи карабін дозволяє повісити мультитул на зв'язку ключів або на пояс. Але у гербера багато моделей і напевно кожен зможе собі щось підібрати.

Написати коментар