Кращі ножі для виживання від Gerber Bear Grylls

Колекція ножів Gerber Bear Grylls об'єднала кращі моделі для виживання в екстремальних умовах. Вона була створена спільно з відомим виживальщиком, мандрівником і телеведучим Беар Гріллсом. Найбільшу популярність йому принесла програма на Discovery" вижити за всяку ціну", в якій він показував як вижити в найжорстокіших природних умовах. Ім'я Гріллса потрапило також в історію Книги рекордів Гіннеса в якості наймолодшого підкорювача Евересту (23 роки).


Особливість ножів для виживання-багатофункціональність і надійність. Це важливі помічники в екстремальних умовах. Конструкція, тип леза і можливості у них відрізняються. До деяких потрібно звикнути, а про деяких - дізнатися більше. Корисність тієї чи іншої моделі буде відрізнятися в залежності від умінь конкретного користувача. Розглянемо найцікавіші на наш погляд варіанти.

Фіксований клинок

Survival Paracord Knife-нескладний ніж, рукоять якого обплетена міцним шнуром. Особливість нескладних ножів-підвищена витривалість і надійність. Це кращий варіант для великих навантажень: стругання дерев, зрізу гілок, рубки дров та ін.

Прямий тип заточування спрощує догляд за лезом, а високоякісна сталь 5Cr15MoV, використовувана в створенні клинка, - гарантує збереження заточування і цілісності клинка навіть в найагресивніших умовах. Форма клинка drop-point підходить для здійснення колючих і ріжучих рухів. Є виїмка-упор для вказівного пальця, що підвищує надійність хвата, і ребриста частина на обуху для великого пальця, що дозволяє посилити рез.

Шнур розширює можливості ножа, дозволяючи створити курінь під час дощу, плід при переправі через річку, спис для полювання, прив'язуванням клинка до палиці і т.д. Шнур виготовлений з паракорда, який застосовується в стропах парашутів. Це дуже міцний і зносостійкий матеріал. Такий же використовується в браслеті зі свистком - теж корисна річ в екстрим.похід. Можна брати з собою в подорожі в якості корисного аксесуара.

Складні ножі

Folding Sheath Knife - складна модель з надійним замком типу Back-Lock, витримує навантаження до 200 кг Рукоятка - прогумована рифлена накладка з зручною виїмкою-упором для вказівного пальця. Впевнений хват вам забезпечений - навіть в мокрому вигляді ніж не вислизне з руки. Теж має пряму заточку (легко точити), відмінна якість сталі (довго тримає гостроту і не іржавіє), гострий кінець клинка (добре ріже і коле).

Згадаємо також складаний ніж Gator з більш довгим і дуже гострим клинком типу clip-point. Така форма особливо вдала для оброблення риби або дичини. Це найважча модель з усіх, що беруть участь в нашому огляді, вага - трохи більше 150 г.має також найдовший клинок (95,5 мм - на 4 мм довше попереднього) і той же надійний замок Back lock. Клинок зроблений зі сталі 420HC, загартованої до твердості 56-60 HRC - лезо буде довго залишатися гострим, але і заточка не зажадає особливих зусиль.

Набори для виживання

Є у бренду і готові набори для виживання, що включають все, що може стати в нагоді: кресало і непромокальні сірники, ручна пила, волосінь з гачками для рибної ловлі, термоодеяло, міні-ліхтарик і пр.все перераховане є в комплекті Ultimate Kit. Більш мінімалістичні Basic Kit і Scout Essentials Kit, але і важать вони менше - до 150 г (вага Ultimate - майже 270 г). Що стосується ножів, в згаданих наборах є тільки міні-ножі. Продукти ними нарізати можна, як Викрутки скористатися теж, а ось щось більш серйозне зробити буде складно. Добротний міцний ніж вибирайте і купуйте окремо з урахуванням ваших смаків і умінь.

Варто згадати міні-мультитул Gerber Clutch з набору Ultimate. Це дуже компактний титул, який об'єднав в собі різні інструменти: плоскогубці, невеликий клинок прямого заточування, напилок, пару плоских викруток, відкривачку для пляшок. Це непоганий варіант для створення міні-майстерні-допоможе змайструвати або відремонтувати щось необхідне в диких умови: облаштувати місце ночівлі або знаряддя для полювання/риболовлі.

Написати коментар