Компактний позашляховик Gerber Bear Grylls COMPACT FIXED BLADE

Bear Grylls, Напевно багато хто дивився його передачі»вижити за всяку ціну". Чим то вони корисні, ніж то смішні. Але як кажуть - "show must go on" тому не дивно що стали з'являтися речі випущені під розкрученою маркою Bear Grylls. Але залишимо маркетинг і постараємося тверезо оцінити якість і зручність цих речей. Почнемо з ножа Gerber Bear Grylls КОМПАКТНЕ ФІКСОВАНЕ ЛЕЗО. Ніж виробляється компанією Гербер, і відноситься до серії Bear Grylls SURVIVAL.

Поставляється в красивій і барвистій упаковці-блістері.

У комплект поставки входять-ніж, піхви і пам'ятка.

Пам'ятка представляє з себе збірник корисних порад англійською мовою про те як розвести вогонь, побудувати курінь, поставити сильця на звіра.

Піхви не симетричні, а значить доведеться дивитися як в них вставляємо ніж. Піхви непогано фіксуються на ножі. До мінусів футляра можна віднести відсутність додаткових отворів для кріплення ножа на пояс або амуніцію, але можливо це продиктовано тим що ніж досить важкий.

Зі зворотного боку піхов є пластикова кліпса. Вона знімна і може бути розгорнута на 180 градусів якщо вам це необхідно, або взагалі знята. Піхви мають дренажний отвір для стоку води.

Піхви повністю пластикові.


А тепер про сам ніж КОМПАКТНЕ ФІКСОВАНЕ ЛЕЗО. Як ми вже помітили на фото у нього є отвір під темляк. Рукоятка 2х кольорова. Помаранчевий пластик-твердий, сірий-прогумований трохи пружинить і не дає ножу ковзати в руці. Накладки з рукояті ножа не знімаються.

Лезо ножа має комбіновану заточку-полу серрейтор і полон. На лезо нанесена марка компанії і підпис Беара.


На скільки це може бути зручно — судити вам. Я серрейтор не дуже люблю, особливо у п'яти клинка. На обуху ножа є насічка для упору великого пальця. Виконана вона дуже акуратно і за місцем, ніякого дискомфорту коли палець в неї впирається — немає.

Як бачимо лезо має дуже широкий обух близько 4мм.такий собі ломик. Оскільки ніж виконаний з єдиної заготовки, то це забезпечує йому відмінну жорсткість.

Хвостова частина заготовки виступає з рукояті і утворює хвостову сталеву п'яту.

Тепер спробуємо розібратися як ніж лежить в руці. Оскільки ножик транспортується в піхвах, то перед початком роботи їх необхідно зняти, і зробити це просто.

Великий палець впирається у виступ і зіштовхує піхви з клинка. Зусилля треба застосовувати, оскільки піхви непогано фіксуються на ножі.

Коли піхви зняті, вказівний палець відразу попалает в подпальцевую виїмку, а великий на насічку на обуху.

За рахунок прогумованої і досить великий рукояті ніж дуже добре сидить в руці. З моїх зауважень до конструктиву-хіба що наявність серрейтора на лезі.

Розглянемо ніж на тлі природи.

Ніж відмінно колупає дерево, пиляє дерево за рахунок свого серрейтора.

Колоти і метати теж можна, але знати міру звичайно ж)

Піхви можна закріпити трьома способами на кишені, але я б вважав за краще носити ніж в кишені.

Лезо трохи коротше складного ножа з цієї ж серії, але по конструкції він більш практичний за рахунок виготовлення всього ножа з єдиної заготовки.

А комплект з такого ножика і пили буде дуже корисний як просто на дачі так і на виїзді на шашлики.

З побоювань пов'язаних з якістю хіба що тільки просаливание матеріалу рукояті, але поки про це рано говорити.

І хоч ніж КОМПАКТНЕ ФІКСОВАНЕ ЛЕЗО не дуже виділяється із загальної маси, за своєю конструкцією і зручності дуже хороший.

Плюс:

- зручна рукоять

- непогано фіксуються піхви

- наявність отвору для темляка

- конструктив леза (широкий обух)

Мінус:

- мало варіантів кріплення піхов, але це суб'єктивно

Написати коментар