Історія Gerber Legendary Blades

На початку грудня 1939 року власник невеликого рекламного агентства Джозеф Гербер (Joseph Gerber) волею випадку зайшов в майстерню шорників. Оглядаючи ВИРОБНИЦТВО ВИРОБІВ ЗІ ШКІРИ, він був вражений ріжучою здатністю ножів, якими користувалися шорники. Він дізнався, що ці ножі, використовуючи сталь від старих промислових пил, робить один майстер з Портланда в штаті Орегон. Саме тоді, як прийнято вважати нині на фірмі, Герберу прийшла в голову чудова ідея. Через тиждень він відвідав цього ремісника і переконався, що клинки його ножів просто чудові щодо ріжучих властивостей, але зовнішній вигляд їх, з точки зору естетичної, не витримував ніякої критики. Тоді він зі своїм помічником по художній частині зробили ескіз більш привабливого, на їхню думку, ножа і домовилися з майстром про виготовлення 24 таких екземплярів, щоб подарувати їх своїм постійним клієнтам на Новий рік.

З цієї, по суті, випадковості і почалася історія виробництва легендарних ножів Gerber™. Фірма енергійно проводила політику встановлення міцних ділових контактів з уже відомими фахівцями і залучення на роботу молодих перспективних конструкторів і дизайнерів, які внесли помітний внесок у підтримку марки фірми.

Середина шістдесятих років ХХ століття.Gerber™ представляє зброю, яка стала знаковим символом війни у В'єтнамі: кинджал Mark II. Варто додати, що цей кинджал досі використовують у своєму спорядженні деякі спеціальні частини армії США. Через два роки компанія представляє свою нову розробку ArmorHide-зносостійке покриття для рукоятей ножів; час підтвердив якість цієї технології – сьогодні його використовують багато компаній.

У дев'яності роки Gerber виводить на ринок цілу плеяду товарів: тут і знаменита модель складного ножа Gator, рукоять якого – вперше в галузі – була виконана з литого нейлону з покриттям з кратона, і перші Мультитули Gerber, які всього через два роки після появи на ринку завоювали титул найбільш продаваних.

Початок нового тисячоліття Gerber ™ зустрів новою продукцією. Так, в 2002 році разом з Біллом Харсі і Джеймсом «Patches» Уотсоном, одним із засновників SEAL Team 2, був розроблений армійський ніж Silver Trident: фіксований клинок виконаний зі сталі 154см. у наступному році на ринку був представлений Recoil Auto-Plier – інновація від Gerber: мультитул, який розкривається автоматично, після натискання на кнопку. Крім того, рукояті плоскогубців в ньому підпружинені: цим інструментом можна працювати однією рукою. В цей же час для спеціальних підрозділів армії і департаменту внутрішніх справ випускається Автоматичний ніж Gerber Emerson Alliance, розроблений разом з компанією Emerson Knives, Inc.

Перше десятиліття 2000 – х-новий проект. Його, мабуть, можна назвати найпопулярнішим на сьогоднішній день: спільний проект бренду Gerber™ і Bear Grylls – англійського мандрівника-екстремала, офіцера британського спецназу SAS, наймолодшого британця, який підкорив вершини Гімалаїв і Евересту, аса в питаннях виживання як в дикій природі, так і на лоні цивілізації. Разом з фахівцями компанії вони розробили комплект виживання, який на даний момент включає в себе ножі виживання – як з фіксованим, так і зі складним лезом, оригінальний мультитул, мачете – і багато інших товарів, що випускаються Gerber. Багато розробки були представлені в рамках телесеріалу «вижити за всяку ціну» (Man vs Wild).

У числі власних розробок Gerber — замок «bolt action», розроблений для мультитула, і кнопка блокування для автоматичних ножів, а так само литі рукояті з зайтеля (zytel), застосування покриття з кратона, виготовлення клинків з високоякісної нержавіючої сталі ATS 34 і AUS 8 і покриття клинків нітридом титану.

Розробниками продукції Gerber в різний час виступали Боб Лавлесс (BobLoveless), Поль Польманн (Paul Poehlmann), Блекі Коллінз (Blackie Collins), Вільям Харсі-молодший (William Harsey Jr.), Фред Картер (Fred Carter), рік Хайндерер (Rick Hinderer), Бред Перріш (Brad Parrish), Ернест Емерсон (Ernest Emerson) і Метт Ларсен (Matt Larsen). Компанія також випустила лінійку складних ножів, заснованих на розробках полковника Рекса Епплгейта (Rex Applegate).

Gerber™ - це ножі, інструменти і спорядження, створені, щоб не тільки справлятися з поставленим завданням, але і повернути втрачену в наш час впевненість у своїх силах.

Написати коментар